Ciasto kawowe

0 (0 ocen)

  • Średni

Polecam

  • Średni

Składniki:

  • - Biszkopt: jajek: 5 sztuk
    - cukru: 0.75 szklanki
    - budynie czekoladowe bez cukru: 2 sztuki
    - Mąka tortowa (ilość podana w przepisie): 3 łyżki
    - kakao: 2 łyżki
    - proszku do pieczenia: 1 łyżeczka
    - Krem: żółtka: 2 sztuki
    - cukru: 0.5 szklanki
    - budyń śmietankowy lub waniliowy: 1 sztuka
    - mąki tortowej: 2 łyżki
    - mąki ziemniaczanej: 2 łyżki
    - mleka: 2 szklanki
    - kawy rozpuszczalnej: 3 łyżki
    - margaryny Kasia: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kawy

Ciasto kawowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto kawowe 1. Biszkopt:
    Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do uzyskania
    kremowej konsystencji. Dodać żółtka delikatnie wymieszać. Dwa budynie wsypać do szklanki i uzupełnić do pełna mąka tortową, dodać proszek do pieczenia. Wszystko delikatnie połączyć z pianą.
    Piec w temp.180 stopni,czas pieczenia 20-30 minut
  • Ciasto kawowe 2. Krem:
    Z żółtek,mąk,mleka,budyniu,cukru ugotować budyń. Wystudzić zmiksować z margaryną, Kawę rozpuścić w 5 łyżkach gorącej wody, przestudzić i dodawać stopniowo do kremu, połączyć.
    Zimny biszkopt przekroić na pół ,położyć krem przykryć i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować