Schab nadziewany kaszanką

5 (169 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Schab nadziewany kaszanką

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - schab ( plastry): 4 sztuki
    - kaszanka: 2 sztuki
    - bułka tarta: 1 szklanka
    - jaja: 2 sztuki
    - przyprawy ( soł, pieprz , inne wg własnego uznania): 1 szczypta
    - tłuszcz do smażenia: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Dania główne

Schab nadziewany kaszanką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schaby rozbić natrzeć przyprawami pozostawić na 30 minut w chłodnym
    miejscu, kaszankę podzielić na plastry .
    Do każdego płata schaby nakładamy kaszanki tyle aby nam się zwijał
    rulon. Następnie obtaczany w bułce tartej i roztrzepanym jajku i smażymy
    na rozgrzanym tłuszczu.
    Podajemy na ciepło z ziemniakami i mizeria.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować