Rumuńska mamałyga

4.46 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 4 osób

W Rumunii na Bukowinie jest to nadal bardzo popularna potrawa.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • ● szklanka kaszy kukurydzianej
    ● 2 szklanki wody
    ● łyżeczka masła
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.46 (161 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Rumuńska mamałyga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę gotujemy, solimy,
    wsypujemy powoli kaszę kukurydzianą.
  • 2. Dodajemy łyżeczkę masła
    i gotujemy pod przykryciem
    ok. pół godziny (uważamy,
    by nie przypalić). Gdy
    kasza jest zbyt gęsta, dodajemy
    trochę wrzącej wody,
    mieszamy i jeszcze chwilę
    gotujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza kukurydziana

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Rumuńska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować