Curry z ciecierzycą i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pięknie rozgrzewa, szybko się robi i świetnie pasuje jako dodatek do kaszy.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Szklanka ugotowanej ciecierzycy
    Śmietanka
    Czosnek
    Masło
    Garść szpinaku
    Kurkuma, curry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne

Curry z ciecierzycą i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na maśle podsmażamy czosnek z ciecierzycą dodajemy przyprawy i śmietankę, po krótkim przemieszaniu smaków dodajemy szpinak. Pozostawiamy jeszcze chwilkę na ogniu. Takie curry można zjeść samodzielnie lub z dodatkiem kaszy jaglanej/pęczak
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Kasza jaglana Kasza pęczak Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować