REKLAMA
Gołąbki z młodej kapusty nadziewane farszem z kaszy jaglanej i mięsa z indyka. Bardzo lekkie i delikatne w smaku. A do tego zdrowe!
zdjęcia nie oddają tego jak ładnie w rzeczywistości prezentuje się to ciasto. Na "żywo" kolory są dużo bardziej wyraziste. Jeśli jeszcze nie robiliście jagielnika na zimno, koniecznie musicie to nadrobić. Ja po dzisiejszym dniu wiem już,że stworzę wiele wariacji na temat tego boskiego deseru.
Kasza jaglana z cukinią i pomidorami zapieczona razem z jajkiem. Lekkie danie, które nie dość, że jest bardzo smaczne to też zdrowe. Polecam na obiad.
Uwielbiam wykorzystywać kaszę jako bazę do kotlecików. Tym razem to kasza jaglana z dodatkiem gotowanego jajka, marchewki w lekkim sosie pomidorowym.
Swoim smakiem pasztet jaglano-pieczarkowy nie ustępuje mięsnym i już wiem, że będzie to jedno z dań na wielkanocnym stole. Pasztet dobrze się kroi w plastry, ale też można go rozsmarować na chlebie. Właśnie, z kromką domowego chleba i ogórkiem smakuje przepysznie!
Kasza jaglana często gości na moim talerzu. Tym razem postanowiłam poeksperymentować z nią w wersji na wytrawnie. Do kaszy jaglanej dodałam pieczarki, tymianek, przyprawy i tak oto powstały te pyszne i zdrowe kotleciki wegetariańskie. Pycha!
Kasza jaglana dawniej często gościła na stołach polskich domów. Dziś nieco zapomniana, a warto czasami ją podać zamiast ryżu. Dzieci, które często jedzą jaglankę, dużo rzadziej się przeziębiają.
Ostatnio skomentowane
Sernik bez spodu z borówkami i galaretką