Kotleciki z kaszy bulgur i kurczaka

0 (0 ocen)

Pyszne 2 w 1 :) mięso i kasza ukryte w mięciutkich i sycących placuszkach. Jako dodatek wystąpiła marchewka z groszkiem, bo takie było życzenie córeczki

Składniki:

  • Pyszne 2 w 1 :) mięso i kasza ukryte w mięciutkich i sycących placuszkach. Jako dodatek wystąpiła marchewka z groszkiem, bo takie było życzenie córeczki

    1,5 szklanki ugotowanej kaszy bulgur
    3 duże jaja
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka jogurtu greckiego
    2 płaskie łyżki mąki pszennej
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
    1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem
    1 łyżeczka ziół do pizzy
    Sól i pieprz
    3 małe piersi z kurczaka
    1 mała czerwona papryka
    1 mała czerwona cebula
    Olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Placki Majonez

Kotleciki z kaszy bulgur i kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kaszę bulgur wystudzić i wrzucić do garnka. Dodać jajka, majonez i jogurt, zmiksować.

    Dodać przyprawy: do kurczaka, suszone pomidory, zioła, odrobinę soli i pieprzu do smaku. Dodać mąkę i wymieszać.

    Paprykę umyć, osuszyć, pokroić w kosteczkę. Cebulę posiekać drobniutko. Warzywa wsypać do ciasta.

    Mięso umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do ciasta i zamieszać.

    Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i kłaść łyżką masę na placki. Smażyć z obu stron na rumiano. Osączyć na ręczniku papierowym. Podawać z surówką lub jarzynką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować