Orzechowe kluski z kaszy bulgur

4.5 (164 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 2 osób

Pyszne, delikatne kluseczki, które pokochają mali i duzi kluskomaniacy. ;)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 450 g ugotowanej kaszy bulgur
    50 g orzechów brazylijskich
    2 jajka
    4 łyżki mąki
    50 g żółtego sera
    pół łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Kluski Jajko

Orzechowe kluski z kaszy bulgur - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do ugotowanej al dente kaszy (około pięciu minut) dodajemy drobno posiekane orzechy brazylijskie, jajka, przesianą mąkę oraz starty na najdrobniejszej tarce żółty ser.

    Do garnka wlewamy wodę, dodajemy sól i doprowadzamy do wrzenia.

    Kluski formujemy zwilżonymi dłońmi i wrzucamy na wrzątek. Gotujemy 3 - 4 minuty, odsączamy.

    Podajemy z ulubioną zupą lub jako dodatek do sosu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kasza Orzechy Kasza bulgur

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować