Kartoflanka

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Prosta zupa która kojarzy mi się z jesienią . Po dodaniu przyprawy do ziemniaków zrobiła się jeszcze smaczniejsza .

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kość ze schabu
    5 ziemniaków
    2 marchewki
    1 cebula
    kawałek korzenia selera
    kawałek korzenia pietruszki
    2 laski kiełbasy
    1 opakowanie przyprawy do ziemniaków
    Pęczek natki pietruszki
    liść lubczyku
    2 małe serki topione śmietankowe
    kilka łyżek śmietany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kartoflanka Dodatki

Kartoflanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koś ze schabu zalać wodą(ok 3 l ),zagotować ściągnąć szumowinę , dodać pokrojone w kostkę ziemniaki ,marchewkę ,seler i pietruszkę oraz liść lubczyku .
    Gotować wszystko aż zmiękną warzywa .
  • 2. Na patelnię wlać 2 łyżki oleju włożyć pokrojoną kiełbasę i cebulkę smażyć aż cebulka się zrumieni .
    Dodać podsmażoną kiełbasę do zupy ,przyprawę do ziemniaków, serki topione i śmietanę . Gotować wszystko mieszając aż się rozpuszczą serki .
    Wyjąć kość mięsko można obrać i dodać też do zupy .
    Dodać pokrojoną natkę pietruszki .

Porady

Zupę można zrobić bez kiełbasy i na wywarze warzywnym .Też jest bardzo dobra .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować