Dyniowe babeczki polane karmelem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jestem wielką fanką muffinek i babeczek wszelkiego rodzaju, dlatego nie zdziwi Was fakt, że z dyni również zrobiłam muffinki! :)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki – ciasto:
    1/2 szklanki mąki kokosowej (70 g)
    3/4 szklanki mąki pszennej (100 g)
    1 szklanka puree z dyni (250 g)
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
    1/3 szklanki cukru trzcinowego (75 g)
    2 łyżki masła orzechowego
    1/2 szklanki oleju (100 ml)
    300 ml mleczka kokosowego (użyłam mleczka 60%)

    Składniki – karmel:
    100 ml mleczka kokosowego
    80 g cukru trzcinowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki Karmel

Dyniowe babeczki polane karmelem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszaj suche składniki (mąkę kokosową, pszenną, proszek do pieczenia, cukier i cukier wanilinowy). W drugiej misce wymieszaj puree z dyni, masło orzechowe, olej i mleczko kokosowe). Następnie połącz wszystkie składniki – mokre składniki wlej do suchych i wymieszaj.
    Gotowym ciastem napełnij papilotki do około 2/3 wysokości. Muffinki piecz około 25 minut w 180 stopniach Celsjusza.
  • 2. Aby przygotować karmel mleczko kokosowe oraz cukier daj do garnka i wymieszaj. Całość gotuj około 20 minut mieszając. Gotowym karmelem polej muffinki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować