Mini deser karmelowy

4.75 (4 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Karmelowa słodycz dla łasuchów.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 ml śmietany 36%
    250 g mascarpone
    400 g kajmaku
    100 g orzechów
    100g mini biszkoptów
Wystaw ocenę:

4.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Deser na zimno Karmel

Mini deser karmelowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dno słoiczków lub małych pojemników wkładamy po kilka mini biszkopty( lub duże pokrojone w kosteczkę) oraz posiekane orzechy. Następnie wkładamy po 1 łyżeczce karmelu.
    Mascarpone mieszamy z resztą karmelu. Śmietanę ubijamy na sztywno i mieszamy z masą mascarpone/karmel.
    Przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy do słoiczka.

Porady

dla przełamania smaku zamiast karmelu na biszkopty można dać np dżem z czarnej porzeczki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Słony karmel Bita śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować