Zupa chińska z grzybami mun

4.5 (173 ocen)

Rozgrzewająca i aromatyczna :)

Składniki:

  • 25 dkg karkówki
    20 dkg pieczarek
    1/4 główki kapusty
    garść grzybów mun

    dodatkowo:
    1 litr bulionu
    sos sojowy
    przyprawa do kuchni chińskiej
    kawałek świeżego imbiru
    sól, pieprz

    do smażenia:
    olej arachidowy
    masło
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa chińska z grzybami mun - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę lekko rozbić, pokroić w kostkę. Dodać 4-5 łyżek sosu sojowego, 2 łyżki oleju arachidowego, starty imbir i łyżeczkę przyprawy chińskiej. Dokładnie wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki. Najlepiej na cała noc.
  • Wkładka do zupy ;) 2. Grzyby mun namoczyć. Pieczarki pokroić w ćwiartki i podsmażyć na maśle. Karkówkę podsmażyć na rozgrzanym oleju arachidowym. Dodać pieczarki i pokrojone w paseczki grzyby mun. Doprawić przyprawą chińską i pierzem.
  • 3. Do gotującego się bulionu dodać podsmażone składniki. Gotować do miękkości mięsa. Dodać poszatkowana kapustę. Gotować 5 minut. Doprawić sosem sojowym i pieprzem. Podawać z makaronem ryżowym. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby mun Karkówka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować