Pasztet warzywno - twarogowy

0 (0 ocen)

Pasztet a'la zapiekanka z dużej ilości warzyw z dodatkiem twarogu solankowego. Wyśmienity na ciepło i na zimno. Taki pasztet niewątpliwie może stanowić pełnowartościowy wegetariański obiad.

Składniki:

  • 400 g kapusty pekińskiej
    650 g obranej marchewki
    200 g obranej pietruszki
    120 g obranego selera
    200 g cebuli białej
    4 ząbki czosnku
    1 pęczek szczypiorku
    450 g twarogu solankowego Peyniri
    150 g jogutru naturalnego
    5 jajek
    5 łyżek mąki kukurydzianej
    1 łyżka papryki słodkiej mielonej
    3 łyżeczki pieprzu ziołowego
    pieprz czarny mielony do smaku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Przystawki Pasztet

Pasztet warzywno - twarogowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasztet warzywno - twarogowy 1. Twaróg, jogurt i jajka zmiksować. Kapustę drobno poszatkować. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej. Cebulę, czosnek i szczypiorek posiekać. Wyżej wymienione składniki wymieszać. Dodać przyprawy i mąkę - ponownie wymieszać. Przygotowaną masę przełożyć do formy (39 x 24) wyścielonej papierem do pieczenia.
  • Pasztet warzywno - twarogowy 2. Piec 50 min (200 st. C).
    Podawać na ciepło lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować