ŁAZANKI Z BOCZKIEM

5 (160 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dla smakoszy kapusty i boczku

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
    2 cebule
    0,5 kg boczku wędzonego
    500 g makaronu łazanki
    sól i pieprz
    olej
    3 ziela angielskie
    2 listka laurowe
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Łazanki z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron łazanki 1. gotujemy makaron tak jak podano na opakowaniu.
  • kapusta 2. W tym czasie gdy gotujemy makaron kroimy kapustę i wkładamy do garnka zalanego 1 szklanka wody. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i trochę soli. i dusimy pod przykryciem 10 minut.
  • cebula 3. Cebulę kroimy w półplasterki,szklimy na patelni i wrzucamy do kapusty.
  • boczek 4. Następnie kroimy boczek w 1cm paski i podsmażamy na patelni aż się zrumieni. Tak przygotowany boczek wrzucamy z tłuszczem do kapusty i delikatnie mieszamy. Dodajemy też ugotowany makaron. Gdy wszystkie składniki połączymy z kapustą to gotujemy jeszcze kilka minut mieszając od czasu do czasu.

Porady

Najlepiej smakuje na drugi dzień jak wszystkie smaki sie przegryzą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Boczek Cebula Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Święta Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować