TIRAMISU - włoski deser w słoiczku

0 (0 ocen)

  • 20 min

Taki deser z całą pewnością zachwyci zarówno na imprezach, jak i romantycznej randce - nie tylko smakiem, ale również sposobem podania!

  • 20 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 1 porcja )

    * żółtko - 1 szt

    * cukier - 2-3 łyżki

    * mascarpone - 80 g

    * śmietana 36%- 50 g

    * biszkopty okrągłe - ok. 5 szt

    * kakao - 1 łyżka

    * mocna kawa - ok. 50 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tiramisu - włoski deser w słoiczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Jajko wyparzamy, żółtko ucieramy z cukrem nad kąpielą wodną przez ok. 3 minuty, studzimy.

    Do wystudzonej masy dodajemy mascarpone - miksujemy, a następnie wkładamy ubitą na puch śmietanę.

    Do słoiczka wkładamy biszkopt, nasączamy kawą, przykrywamy kremem serowym , oprószamy kakao.

    Powtarzamy do wykończenia składników, wkładamy do lodówki.

    Podajemy mocno schłodzone udekorowane bitą śmietaną i odrobiną kakao.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować