Zapiekane bułeczki z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne bułeczki zapiekane w środku z jajkiem, boczkiem i serem żółtym, idealne pełnowartościowe śniadanie na rozpoczęcie miłego dnia.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 bułki kajzerki
    100 g boczku wędzonego
    120 g sera gouda
    4 jajka wiejskie
    szczypiorek
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zapiekane bułeczki z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bułeczki 1. Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć na złoty kolor, bułkach wyciąć nożykiem górną część i zrobić wgłębienia.
  • wbijanie jajek 2. Boczek wkładamy do bułeczek, posypujemy startym serem i wbijamy jajka, po jednym do każdej bułeczki. Posypujemy solą oraz pieprzem.
  • 3. Bułeczki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 8 minut. Posypujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Bułka Sery Ser żółty Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować