Placki z kalafiora z curry z sosem jogurtowo-miętowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Namiastka kuchni indyjskiej, choć z mąką pszenną. Bardzo smaczne, delikatne placuszki.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 kalafior
    -2 jajka
    -4 łyżki mąki
    -1 łyżeczka curry (łagodnej)
    -1 łyżeczka kurkumy
    -szczypta chilli
    -1 pęczek natki kolendry
    -1 pęczek natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Placki Sos jogurtowy

Placki z kalafiora z curry z sosem jogurtowo-miętowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior ugotować do miękkości, pokroić w małe kawałki, wrzucić do miski. Dodać mąkę, jajka, posiekane zioła, curry, kurkumę oraz szczyptę chilli. Całość dokładnie wymieszać i dodać tyle wody, by powstało gęste ciasto. Posolić do smaku.
    Przygotować sos. Jogurt wymieszać z posiekaną miętą i sokiem z cytryny, posolić do smaku.
    Na patelni rozgrzać olej. Łyżką kłaść placki, smażyć z obu stron na rumiano.
    Po zdjęciu z patelni odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać z sosem jogurtowo-miętowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Kalafior Kurkuma Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować