Jajka z musem awokado i wasabi

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tradycyjna polska przystawka wielkanocna zmodyfikowana zgodnie z modnym obecnie trendem fusion.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - awokado (obrane): 1 sztuka
    - kawior wasabi (o smaku chrzanu /wasabi caviar/): 1 łyżka
    - ser żółty (tarty): 3 łyżki
    - cebula (mała, drobno posiekana): 0.5 sztuki
    - czosnek: 1 ząbek
    - rzeżucha (posiekana): 1 łyżka
    - pieprz (świeżo mielony): 2 szczypty
    - sól morska (do smaku): 2 szczypty

    - jajka (ugotowane na twardo): 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka z musem awokado i wasabi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzone obrać i przekroić na połówki. Z awokado usunąć pestkę, obrać.
  • 2. Miąższ awokado, czosnek, cebulę, tarty ser i rzeżuchę zmiksować blenderem na gładki mus. Doprawić solą i pieprzem tak, aby farsz miał wyrazisty smak.
  • 3. Mus nakładać łyżeczką na połówki jajek. Dekorować kawiorem wasabi i listkami rzeżuchy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować