Jajka po rosyjsku ze szprotkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Te faszerowane jajka wyjątkowo ładnie prezentują się na talerzu. Na pewno sprawdzą się jako przystawka. Możesz nimi zaskoczyć rodzinę podczas świątecznego śniadania, świetnie wpisują się w klimat świąt wielkanocnych.

  • 20 min

Składniki:

  • • 5 jajek,
    • 5 wędzonych szprotek,
    • 1-2 łyżki majonezu,
    • 1 łyżka posiekanego koperku,
    • Sól,
    • Pieprz,
    • DODATKOWO:
    • Koperek do dekoracji,
    • 10 szprotek do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka po rosyjsku ze szprotkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka faszerowane szprotkami 1. Jajka ugotuj na twardo. Wystudź, obierz i przekrój każde na pół. Łyżeczką wyjmij z jajek żółtka i umieść je w miseczce.
    Szprotkom oderwij łepki i ewentualnie usuń kręgosłupy. Umieść je w misce z jajkami, dodaj posiekany koperek i rozgnieć widelcem do uzyskania gładkiej masy. Dodaj wówczas majonez i farsz dopraw solą i pieprzem.
    Połówki jaj wypełnij powstałym farszem. Na każdym jajku ułóż po jednej szprotce bez łepka oraz gałązkę koperku.
    Życzę smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szprotki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować