Jajka faszerowane pastą curry z krewetkami i liściem bazylii

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wykwintne jajka faszerowane pastą curry z krewetkami,dla tych,którzy wielkanocne świętowanie opanowali do perfekcji.Cudne i smaczne.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - krewetki Black Tiger: 6 sztuk
    - papryka czerwona posiekana: 3 łyżeczki
    - curry: 1 łyżeczka
    - majonez: 3 łyżki
    - bazylia liście (wybrać duże liście): 6 sztuk
    - kolorowy pieprz mielony: 1 łyżeczka
    - sól: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka faszerowane pastą curry z krewetkami i liściem bazylii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wlewamy wodę do rondla,(aby zakryła jajka).
    Wkładamy odpowiednią ilość jajek i solimy wodę. Najlepiej 2 łyżeczki, by skorupka lepiej odchodziła po ugotowaniu.
    Od momentu zagotowania wody, gotujemy nasze jajka na twardo 7-8 minut. W tym samym czasie w małym garnku w osolonej wodzie przez 5 minut gotujemy krewetki.
  • pasta z zółtek i curry 2. Jajka obieramy,przecinamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka.Umieszczamy w kieliszku do jaj.
    Żółtka przekładamy do miseczki.Ucieramy z majonezem,posiekaną drobno papryką,curry,solą,pieprzem.
  • wielkanocne jajko 3. Każdą połówkę jajka wyłożyć liściem bazylii,napełnić farszem,a na wierzch ułożyć krewetkę. Podawać w kieliszkach do jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Bazylia Jajka Krewetki Sól

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować