Jajka faszerowane pastą curry z krewetkami i liściem bazylii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wlewamy wodę do rondla,(aby zakryła jajka).
Wkładamy odpowiednią ilość jajek i solimy wodę. Najlepiej 2 łyżeczki, by skorupka lepiej odchodziła po ugotowaniu.
Od momentu zagotowania wody, gotujemy nasze jajka na twardo 7-8 minut. W tym samym czasie w małym garnku w osolonej wodzie przez 5 minut gotujemy krewetki.
2.Jajka obieramy,przecinamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka.Umieszczamy w kieliszku do jaj.
Żółtka przekładamy do miseczki.Ucieramy z majonezem,posiekaną drobno papryką,curry,solą,pieprzem.
3.Każdą połówkę jajka wyłożyć liściem bazylii,napełnić farszem,a na wierzch ułożyć krewetkę. Podawać w kieliszkach do jajek.
Komentarze