Jajecznica niby wodny świat

4 (4 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób

Chyba nie ma osoby, która lubi, by jej jedzenie wyglądało ciekawie. To pomysł podania klasycznej potrawy, dzięki której najmłodsi mogą dopytywać lagunę, atole albo zwyczajnie mieć odrobinę radości ze śniadania

  • 5 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 4 jajka
    1 łyżka masła
    pęczek szczypiorku
    sól, pieprz

    2 placki tortilli ze szpinakiem
    2 czerwone papryki
Wystaw ocenę:

4 (4 ocen)

Zobacz również:

Potrawy z jajek Jajecznica

Jajecznica niby wodny świat - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajecznica niby wodny świat 1. Umyte papryki kroimy mniej więcej na pół. Pozostawiamy oczyszczone z nasion duże kawałki - ktore będą stanowić kraba. Odcinamy z drugiej połowy plaster, który nacinamy- powstają nam 4 odnóża ( dla 1 kraba)
  • Jajecznica niby wodny świat 2. Na suchej patelni lub w mikrofali podgrzewamy płaty tortilli - tak by były ciepłe i powstały bąble -podobne jak w cieście karpatka.
    Na roztopionym maśle smażymy jaja ze szczypiorkiem.

    Na gorącym placku, wykładamy porcję gorącej jajecznicy, szybko układamy kraba i podajemy do jedzenia

Porady

Jajecznicę podajemy gorącą, wtedy jest najsmaczniejsza. Zamiast szpinakowego placka tortilli można użyć jaki mamy/lubimy, ja chciałam nadać kolorów potrawie, ale świetnie sprawdzą się placki z pomidorami, albo papryką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Jajka Szczypiorek Masło Tortilla

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować