Jajecznica po rosyjsku

4.5 (164 ocen)

Przepis znalazłam na jednym z rosyjskich blogów, zaintrygował mnie więc postanowiłam spróbować.

Składniki:

  • - 2 jajka
    - kieliszek wódki ( 25g)
    - 10g wędzonego łososia
    - sól, pieprz do smaku
    - masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Jajecznica Przystawki

Jajecznica po rosyjsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z wódką i kawałeczkami łososia. Doprawiamy do smaku. Smażymy na gorącym maśle do ścięcia się jajek.
    Podczas smażenia alkohol się ulotni więc nie musicie się przejmować procentami;).

Porady

Wódka nadaje goryczki więc nalezy ostrożnie- można dodać nawet ciut mniej. W oryginalnym przepisie był również ser feta.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Rosyjska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować