Domowy pasztet z lubczykiem i mieszanką ziaren

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Taki domowy pasztet nie ma sobie równych z tym kupnym . Ten w przygotowaniu nie zajmuje wiele czasu , a smakiem zaprasza do zjedzenia jeszcze kawałeczka . Lubczyk , czosnek , pietruszka i przyprawy dają wspaniały smak i aromat , a słonecznik , dynia i jagody goji wspaniale się tu wpasowały . Doskonały na kanapki , aromatyczny i bardzo smaczny.

  • 1 godz. 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 ćwiartki kurczaka ugotowane z rosołu
    200 g. boczku wędzonego , parzonego
    1 marchewka z rosołu
    1 kajzerka
    1 szklanka rosołu
    2 łyżki posiekanego lubczyku
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    4 łyżki mieszanki - słonecznik , dynia , jagody goji
    1 łyżka przyprawy do mięs
    po 2 szczypty soli i pieprzu
    2 jajka
    3 ząbki czosnku
    Dodatkowo:
    naczynie do pieczenia posmarowane masłem
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Domowy pasztet z lubczykiem i mieszanką ziaren - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowy pasztet z lubczykiem i mieszanką ziaren 1. Mięso oddzielam od kości . Kajzerkę zalewam rosołem , odstawiam aż wchłonie cały płyn . Mięso , kajzerkę , marchewkę , zieleninę , pokrojony boczek mielę w maszynce na małych oczkach . Do zmielonej masy dodaję mieszankę ziaren , czosnek przeciśnięty przez praskę , jajka , przyprawiam przyprawą do mięs , solą i pieprzem , wyrabiam na jednolitą masę.
  • Domowy pasztet z lubczykiem i mieszanką ziaren 2. Masę przekładam do formy , piekę godzinę w temperaturze 180 stopni . Pasztet studzę , wstawiam do lodówki - to ułatwi krojenie .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.69 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
pasztet

To może cię zainteresować