REKLAMA
Pyszne ciasto w kolorach jesieni z masą na bazie budyniu waniliowego z dodatkiem dyni która nadaje mu ładny kolor. Natomiast masa jabłkowa z galaretką cytrynową rewelacyjnie orzeźwia i nadaje lekko kwaskowaty smak. Wszystkie składniki idealnie się ze sobą komponują i uzupełniają się wzajemni. Ciasto idealne do kawy. Może być tez fajnym pomysłem np. na świątecznym stole.
Wspaniałe ciacho przekładane, które nie tylko wygląda, ale i smakuje, ozdobi i zauroczy niejeden stół na imprezie :-) Ciasto to zrobiłam wg przepisu Siostry Anastazji z Wielkiej Księgi Ciast, oczywiście z małymi poprawkami pod siebie ;-) Książkę dostałam już jakiś czas temu od męża,ale dopiero teraz odważyłam się coś z niej upiec :-)
Warstwowe jesienne ciasto bez pieczenia na maślanych herbatnikach, słodka warstwa kremu budyniowego doskonale współgra z masą jabłkową z galaretkami , puszysta śmietankowa pianka posypana gorzkim kakao to kropka nad „i”. Ciasto bardzo smaczne i na różne okazje w tym świąteczne. Autorski przepis.
Tradycyjne znane ciasto trociniak w nieco innej wersji ze względu na moje upodobanie do ciast warstwowych :) Dzięki drugiej warstwie biszkoptu ciasto nie jest aż tak słodkie.
Ciasto w sam raz dla wielbicieli sernika i szarlotki :) Dwa kruche ciasta (jasne i kakaowe) wyłożone winnymi jabłkami, są przełożone słodkim, gotowanym sernikiem. Proste a zarazem pyszne ciasto na każdą okazję. Polecam!
Pyszne połączenie wielu smaków: ciasta jabłkowo-czekoladowego i biszkoptu makowego, przełożone masą kajmakową i konfiturą wiśniową. Wierzch wieńczą chrupiące orzechy. Torcik na wyjątkowe okazje, urodziny, święta.. :)
Ostatnio skomentowane
Krupnik ukraiński