Gulasz z indyka z pomidorami i fasolką

3.33 (3 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny i szybki w przygotowaniu gulasz z filetu z piersi indyka. Doskonały na nadchodzący chłody-syci i idealnie rozgrzewa, a zarazem jest lekki, odpowiedni dla osób na diecie.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -70 dag filetu z piersi indyka
    -150 g pomidorków cherry
    -150 g fasolki szparagowej (może być mrożona)
    -1 duża czerwona papryka
    -1 duża biała cebula
    -1 puszka pomidorów krojonych
    -1 l passaty pomidorowej
    -2 ząbki czosnku
    -1 łyżeczka ziół prowansalskich
    -1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    -1 płaska łyżeczka cukru
    -1/2 łyżeczki papryki ostrej mielonej
    -1/2 łyżeczki curry
    -sól i pieprz do smaku
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

3.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Potrawka Gulasz

Gulasz z indyka z pomidorami i fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Indyka kroimy w dużą kostkę i obsypujemy solą i pieprzem, cebulkę kroimy w małą kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulkę i szklimy na rumiano. Dodajemy pokrojonego indyka i przesmażamy około 5 minut od czasu do czasu mieszając.
  • 2 2. Dorzucamy pokrojone na połówki pomidorki, obraną i przekrojoną na pół fasolkę oraz obraną z gniazd nasiennych i pokrojoną w słupki paprykę.
  • 3 3. Wlewamy passatę, dodajemy krojone pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy 20 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Dodajemy przyprawy, dokładnie mieszamy i dusimy jeszcze 5 minut. Po tym czasie w razie potrzeby gulasz doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Podajemy z makaronem lub kaszą. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować