U mnie wszyscy zastanawiali się co to leży w lodówce? :) Dowiedzieli się dopiero na następny dzień :DPomysł zaczerpnięty ze stronyhttp://www.russianrecipes.co.nzPyszny, nieco kaloryczny rosyjski
Sladkaya kolbasa - czyli słodka kiełbasa:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W rondelku mieszamy jajko, cukier, mleko i kakao, przyprawę do dań słodkich, zagotowujemy na wolnym ogniu często mieszając. Odstawiamy do wystudzenia. Masło rozpuszczamy. D miseczki wrzucamy rozdrobnione herbatniki, orzechy. Masę czekoladową mieszamy z masłem, zalewamy herbatniki, dokładnie mieszamy.
2.Na blat układamy folię spożywczą nakładamy wzdłuż połowę naszej masy, zwijamy ( na kształt kiełbasy:) z dwóch końców foli dociskamy masę do środka aby była bardziej ubita, końce zawijamy w węzeł lub wiążemy gumką.
Komentarze