Sladkaya kolbasa - czyli słodka kiełbasa:)

4.5 (197 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

U mnie wszyscy zastanawiali się co to leży w lodówce? :) Dowiedzieli się dopiero na następny dzień :DPomysł zaczerpnięty ze stronyhttp://www.russianrecipes.co.nzPyszny, nieco kaloryczny rosyjski

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - Jajko: 1 sztuka
    - cukier: 0.5 szklanki
    - mleko: 0.5 szklanki
    - kakao: 3 łyżki
    - herbatniki: 400 gramów
    - zmielone orzechy (u mnie włoskie i lskowe): 70 gramów
    - masło: 100 gramów
    - przyprawa do dań słodkich: 0.5 łyżeczki
    - folia spożywcza: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Herbaty Jajko

Sladkaya kolbasa - czyli słodka kiełbasa:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondelku mieszamy jajko, cukier, mleko i kakao, przyprawę do dań słodkich, zagotowujemy na wolnym ogniu często mieszając. Odstawiamy do wystudzenia. Masło rozpuszczamy. D miseczki wrzucamy rozdrobnione herbatniki, orzechy. Masę czekoladową mieszamy z masłem, zalewamy herbatniki, dokładnie mieszamy.
  • 2. Na blat układamy folię spożywczą nakładamy wzdłuż połowę naszej masy, zwijamy ( na kształt kiełbasy:) z dwóch końców foli dociskamy masę do środka aby była bardziej ubita, końce zawijamy w węzeł lub wiążemy gumką.
  • 3. Odstawiamy deser na noc do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Rosyjska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować