Ciasto fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić, dodajemy cukier, mąkę z proszkiem do pieczenia. Odkładamy 4 łyżki ciasta do miski i wsypujemy suchy mak, mieszamy. Do pozostałego ciasta dodajemy żółtka mieszamy i całość wylewamy do formy. Z ciasta makowego robimy kupki na cieście biszkoptowym. Całość Pieczemy ok. 20 minut w 160 stopniach.
Krem: Masło ucieramy mikserem na puch. Białka oddzielamy od żółtek w osobne miski. Ubijamy Białka do bialosci, dodajemy połowę cukru pudru i miksujemy. Następnie dodajemy cukier puder do żółtek i ucieramy do bialosci. Tak przygotowane składniki dodajemy do masła. Na końcu dodajemy sok z cytryny. Miksujemy kilka minut.
Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Przełożenie:
Biszkopt z kulkami makowymi
Krem
Delicji
Reszta kremu
Owoce winogrona i brzoskwinie
Całość zalać tezejaca galaretka
Obsypac kokosem
Komentarze