Ciasto Fantazja

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

To ciasto wymyśliłam sama, upieklam siostrze na wieczór panieński :) każdy prosił o dokładkę.

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jajek
    6 łyżek cukru kryształu
    6 łyżek mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki suchego maku

    Krem:
    400 g masła dobrej jakości 82 %
    2 jajka
    1 szklanka cukru pudru
    2 łyżki soku z cytryny

    Dodatkowo:
    2 opakowania delicji wisniowych
    1/2 opakowania kokosu
    4 brzoskwinie z puszki
    Kisc zielonych winogron
    3 galaretki czerwone
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić, dodajemy cukier, mąkę z proszkiem do pieczenia. Odkładamy 4 łyżki ciasta do miski i wsypujemy suchy mak, mieszamy. Do pozostałego ciasta dodajemy żółtka mieszamy i całość wylewamy do formy. Z ciasta makowego robimy kupki na cieście biszkoptowym. Całość Pieczemy ok. 20 minut w 160 stopniach.
    Krem: Masło ucieramy mikserem na puch. Białka oddzielamy od żółtek w osobne miski. Ubijamy Białka do bialosci, dodajemy połowę cukru pudru i miksujemy. Następnie dodajemy cukier puder do żółtek i ucieramy do bialosci. Tak przygotowane składniki dodajemy do masła. Na końcu dodajemy sok z cytryny. Miksujemy kilka minut.

    Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu.

    Przełożenie:
    Biszkopt z kulkami makowymi
    Krem
    Delicji
    Reszta kremu
    Owoce winogrona i brzoskwinie
    Całość zalać tezejaca galaretka
    Obsypac kokosem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować