Burger z falafelem i grillowanymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki falafeli zmiksować blenderem lub rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków, dodać jajko i bułkę tartą, wymieszać. Porcje masy obtaczać w mące lub sezamie i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
2.Z kapeluszy pieczarek ściąć ranty na płasko i ugrilować na patelni, posypać solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce, posypać pieczarki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5 minut.
3.Bułki do hamburgerów odgrzać w piekarniku, posmarować sosem czosnkowym, ułożyć po kawałku sałaty i plasterku pomidora, na to falafele, ketchup, prażona cebulka, pieczarki. Przykryć drugą połową bułki. Smacznego :)
Komentarze