Korzenny kebab na cynamonie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Mięso pieczone na lasce cynamonu pięknie przechodzi korzennym aromatem.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mięso mielone z łopatki - 250g
    Cynamon - 2 laski
    Czosnek suszony - 2 plasterki
    Ziele angielskie - 4 kulki
    Pieprz - 1/2 łyżeczki
    Kumin - 1/2 łyżeczki
    Kolendra - 1/2 łyżeczki
    Kardamon - 1/2 łyżeczki
    Papryka słodka - 1/2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gyros Kebab

Korzenny kebab na cynamonie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek suszony i ziele angielskie rozgniatamy w moździerzu. Mięso mieszamy ze wszystkimi przyprawami i odstawiamy na pół godziny.

    Po tym czasie formujemy kotlety i nadziewamy na laski cynamonu.

    Pieczemy w 180 stopniach na termoobiegu 25 minut. Najlepiej po 15 minutach obrócić.

    Mięso pachnie i smakuje fantastycznie, a obgryzanie go z cynamonowej kości to prawdziwa frajda.

Porady

Z podanych składników wychodzą 2 kotleciki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować