Kurki marynowane z miodem

5 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Kurki, tym razem w delikatnej marynacie.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • na 8 słoiczków 250 ml:
    1,5 kg kurek
    zalewa:
    6 szklanek wody
    1 szklanka octu
    3 łyżki cukru
    3 łyżki miodu
    2 łyżki soli
    1 cebula
    1 marchewka
    2 łyżeczki pieprzu
    8 ziarenek ziela angielskiego
    4 liście laurowe złamane na pół
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Grzyby marynowane

Kurki marynowane z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki oczyścić i wrzucić na osolony wrzątek, kiedy woda ponownie się zagotuje odcedzić i przełożyć do słoiczków. Marchewkę i cebulę pokroić w plasterki, dodać pozostałe składniki zalewy i zagotować. Grzyby zalać zalewą, do każdego słoika włożyć po 1 ziarenku ziela angielskiego, kawałek liścia laurowego i kilka krążków marchewki i cebuli, zakręcić i pasteryzować 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki Ocet

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować