• 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Takiego tatara ze śledzia często przyrządzam na święta, najczęściej podaję go na plasterkach jabłka. Tatar przygotowany w ten sposób jest bardzo smaczny i ładnie się prezentuje.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kilograma filetów śledziowych
    5 ogórków kiszonych
    1 słoiczek grzybów marynowanych
    1 cebula cukrowa
    4 łyżki oleju rzepakowego
    Pieprz czarny mielony
    Słodka i ostra papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Grzyby marynowane Przystawki Tatar

Tatar ze śledzia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe moczymy wcześniej przez 2 godziny w zimnej wodzie, kroimy w drobną kostkę. Ogórki kiszone, obraną cebulę oraz grzyby marynowane również kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy olej rzepakowy i doprawiamy do smaku pieprzem oraz papryką, całość dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Grzyby Ogórek Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować