Zupa krem z grzybów leśnych

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Aromatyczna zupa grzybowa :)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g odgotowanych grzybów leśnych
    1 cebula
    1 marchewka
    kawałek selera i pietruszki
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    50 g czerwonej soczewicy
    3 szklanki bulionu
    3/4 szklanki mleka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa krem Zupa grzybowa

Zupa krem z grzybów leśnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Dodać grzyby i starte na tarce warzywa, podsmażyć całość 10 minut, a następnie zalać bulionem, wsypać soczewice i gotować 10-15 minut aż soczewica zmięknie. Wlać mleko, przyprawić, dodać natkę pietruszki i zblendować. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby leśne Włoszczyzna Soczewica

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować