Postna kapusta z grochem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Danie Wigilijne które co roku gości u nas na stole. Dobrze sprawdza się jako ciepły dodatek do ryb.

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 kg kiszonej kapusty
    -40 dag łuskanego grochu
    -4 liście laurowe
    -5 ziaren ziela angielskiego
    -10 ziaren pieprzu
    -sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Postna kapusta z grochem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groch płuczemy na sicie, zalewamy wrzątkiem, tak aby przykryć całość. Zostawiamy na noc.
    2. Następnego dnia groch gotujemy w tej samej wodzie przez pół godziny. Dodajemy posiekaną kapustę, liście laurowe, ziele i pieprz ziarnisty, podlewamy wodą, tak aby lekko przykryła całość i gotujemy półtorej godziny mieszając od czasu do czasu.
    3. Po tym czasie kapustę doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Gotujemy jeszcze 10 minut. Życzę smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Groch

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować