Grillowany arbuz na grillowanej chałce z kozim serem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Połączenie może zaskakiwać, ale o to chodzi, aby podać gościom zaskakująco dobrą przystawkę, albo wiosenno-letnie śniadanie.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ilość składników zależy od ilości osób:
    Dojrzały arbuz
    Ładnie wypieczoną chałkę
    Kozi ser lub feta
    liście rukoli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Chałka Grill

Grillowany arbuz na grillowanej chałce z kozim serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrój chałkę na centymetrowe plastry arbuza odetnij od skóry i pokrój najlepiej w trójkąty. Połóż chałkę i arbuza na grillu- uwaga grillowanie trwa tylko chwilę, trzeba mieć na oku, aby nie spalić za bardzo. Przygotuj ser tzn. pokrój w plastry.
    Na kromce chałki połóż kilka liści rukoli (niekoniecznie) grillowanego arbuza, i posyp serem. Grillować tuż przed podaniem. Smacznego.

Porady

Zamiast koziego sera, można również użyć sera feta. Ser można pokroić w plastry lub rozkruszyć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz Feta Kozi ser Rukola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować