REKLAMA
Jak już kiedyś wspomniałem uwielbiam eksperymentować z polędwiczką tym razem jest to przepyszna propozycja o aromacie jesiennego jabłka.
Moja wersja tej włoskiej potrawy. Bez mięsa, za to z dużą ilością grillowanych warzyw. Aromatyczna, sycąca i smaczna! W sam raz na obiad, nie tylko dla jaroszy. Lasagne w takiej formie jest dużo zdrowsza (zawiera mniej tłuszczu i kalorii), ale równie smaczna jak tradycyjna wersja.
Przepis na dwa bochenki aromatycznego chleba, który nawet po kilku dniach leżakowania ciągle jednakowo dobrze smakuje. Długo zachowuje świeżość, a dodatek soku z kiszonej kapusty sprawia, że smakiem przypomina wiejski chleb na zakwasie. Jest pyszny, polecam wszystkim zwolennikom domowego pieczywa.
Mięciutkie, delikatne bułki pszenne z dodatkiem podsmażanych pieczarek i cebuli swoim zapachem zachęcają do zjedzenia. Do tego chrupiąca serowa otoczka.... "palce lizać" Najlepsze bułki na wycieczkę, piknik, do pracy czy szkoły. Wyśmienicie smakują same, ale oczywiście nadają się na kanapki. Możemy je też kroić w małe kromeczki i na nich tworzyć kanapki na "dwa kęsy" lub użyć do domowych burgerów.
Ostatnio wpadłam w szał i robię tylko swoje wyroby mięsne, zakupiłam maszynkę masarską jelita i działam w kuchni. Kiełbasa wyszła najlepsza jaką kiedykolwiek jedliśmy nie za sucha ale też nie za tłusta, taka idealna nada się na kanapkę, na gorąco, na grilla. Bardzo przepyszna, zwarta co widać na zdjęciach, polecam serdecznie.
Kiszka ziemniaczana to tradycyjne danie w bardzo wielu kuchniach. U nas najbardziej znana jest na Podlasiu Ale również znają i robią ją na Białorusi lub Ukrainie.
Ostatnio skomentowane
Krupnik ukraiński