Idealna sałatka na imprezę, przyjęcie, rodzinną uroczystość czy posiłek do pracy :) Łatwa i ekspresowa w przygotowaniu.
10 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 puszka czerwonej fasoli
3/4 puszki kukurydzy
1/2 dużej czerwonej papryki
150 g żółtego sera np. gouda
1 mała czerwona cebula
5 plastrów ananasa z puszki
4 łyżki majonezu
2 łyżki posiekanej natki pietruszki (lub kolendry)
sól (do smaku)
1 szczypta chili
Sałatka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kukurydzę i fasolę odsączyć i przełożyć do miski. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Ser pokroić w ok. 0,5 cm kostkę, cebulę posiekać bardzo drobno. Plastry ananasa dobrze odcisnąć i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, natkę pietruszki oraz sól i chili. Wymieszać. Podać od razu lub po wcześniejszym schłodzeniu.
Komentarze