Sałatka meksykańska

4.5 (2 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealna sałatka na imprezę, przyjęcie, rodzinną uroczystość czy posiłek do pracy :) Łatwa i ekspresowa w przygotowaniu.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
    3/4 puszki kukurydzy
    1/2 dużej czerwonej papryki
    150 g żółtego sera np. gouda
    1 mała czerwona cebula
    5 plastrów ananasa z puszki
    4 łyżki majonezu
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki (lub kolendry)
    sól (do smaku)
    1 szczypta chili
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przekąski

Sałatka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę i fasolę odsączyć i przełożyć do miski. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Ser pokroić w ok. 0,5 cm kostkę, cebulę posiekać bardzo drobno. Plastry ananasa dobrze odcisnąć i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, natkę pietruszki oraz sól i chili. Wymieszać. Podać od razu lub po wcześniejszym schłodzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować