Gofry churros

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne i mocno chrupiące gofry z ciasta jak na karpatkę. Dodatkowo obtoczone w posypce cukrowo-cynamonowej przypominają w smaku deser churros. Są świetnym pomysłem na słodki deser. Polecam

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3/4 szkl wody
    100 g masła
    1 szkl mąki orkiszowej tortowej
    1 jajko
    1 łyżka cukru trzcinowego
    oraz posypka: 2 łyżki cukru trzcinowego
    1 łyżeczka cynamonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry Churros

Gofry churros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy masło oraz cukier trzcinowy i zagotowujemy. Do gorącej masy wsypujemy mąkę i mieszamy szybko aby powstało ciasto jak na karpatkę (zaparzamy). Odstawiamy garnek z gorącym ciastem do przestudzenia. Następnie dodajemy jajko i miksujemy aż powstanie jednolita masa. Masę na ciasto dzielimy na ok. 8 części i formujemy z nich kulki. Rozgrzewamy gofrownicę i wkładamy do środka po jednej kulce ciasta na jednego gofra. Pieczemy na złoty kolor.
    Posypka: mielimy cukier trzcinowy na puder i łączymy go z cynamonem. Każdego upieczonego gorącego gofra obtaczamy w cukrowo- cynamonowej posypce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować