Zapiekanka z kapusty, cukinii i gnochi

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Danie powstało jaj zawsze przez przypadek:)
Jest pyszne i sycące.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 cebula
    1 por
    3 ząbki czosnku
    1/2 średniej kapusty
    1 mała cukinia
    1 opakowanie gnocchi
    200 g pomidorków koktajlowych
    200 g sera żółtego
    Sól i pieprz
    słodka papryka
    kolendra
    kmini rzyski
    chilli
    Kuruma
    olej do podsmazenia
    400 g śmietany kwaśnej 18%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gnocchi Dania główne Zapiekanki

Zapiekanka z kapusty, cukinii i gnochi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Cebulę i pora kroimy na kawałki i podsmażamy na odrobinie oleju.
  • 2 2. Następnie dodajemy cukinię krojoną w kostkę, pomidorki i posiekaną kapustę.
    Dusimy przez kilka minut.
  • 3 3. Przyprawy ucieramy i dodajemy do warzyw. Doprawiamy.
    Gnocchi gotujemy wg. przepisu na opakowaniu i razem ze śmietaną dodajemy do warzyw. Mieszamy.
  • 4 4. Potrawę przekładamy do naczynia do zapiekania. Ser ścieramy na dużych oczkach i rozsypujemy na wierzchu.
    Zapiekamy ok. 20 minut.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować