Połączenie jagód i ananasa zaskakuje wyśmienitym, wyrazistym smakiem.
10 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 szklanka=250 ml
Składniki:
3 szklanki wody
1 i ½ szklanki leśnych jagód
Pół szklanki syropu z ananasa (najlepiej z puszki)
5 łyżek mąki ziemniaczanej
Łyżeczka cukru waniliowego
Cukier kryształ do smaku
Ponadto:
2,5 szklanki ugotowanego makaronu w kształcie serduszek
Zupa jagodowo-ananasowa z makaronowymi serduszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jagody obierz,opłukaj i zmiksuj na gładką masę. 3 szklanki wody zagotuj razem z jagodową masą i gotuj kilka minut, stale mieszając. Syrop ananasowy wymieszaj z mąką ziemniaczana i wlej do gorącej mieszanki. Wsyp cukier waniliowy i ewentualnie cukier kryształ do smaku. Zupę wylej do miseczek, dodaj makaron. Podawaj na ciepło lub po przestudzeniu.
Komentarze