Zupa jagodowo-ananasowa z makaronowymi serduszkami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Połączenie jagód i ananasa zaskakuje wyśmienitym, wyrazistym smakiem.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki:
    3 szklanki wody
    1 i ½ szklanki leśnych jagód
    Pół szklanki syropu z ananasa (najlepiej z puszki)
    5 łyżek mąki ziemniaczanej
    Łyżeczka cukru waniliowego
    Cukier kryształ do smaku
    Ponadto:
    2,5 szklanki ugotowanego makaronu w kształcie serduszek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Garus Kisiele

Zupa jagodowo-ananasowa z makaronowymi serduszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody obierz,opłukaj i zmiksuj na gładką masę. 3 szklanki wody zagotuj razem z jagodową masą i gotuj kilka minut, stale mieszając. Syrop ananasowy wymieszaj z mąką ziemniaczana i wlej do gorącej mieszanki. Wsyp cukier waniliowy i ewentualnie cukier kryształ do smaku. Zupę wylej do miseczek, dodaj makaron. Podawaj na ciepło lub po przestudzeniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Sok ananasowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować