Sałatka "love & flower" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagotować 400 ml wody.Wsypać do niej galaretkę cytrynową,dokładnie wymieszać.Odstawić na 15 minut.Przelać do małych pojemniczków,(w każdym pojemniku należy umieścić jeden jadalny kwiat).Schłodzić w lodówce około 70 minut.
2.Ananasa umyć,przekroić na pół,wydrążyć (miąższ owocu pokroić na kawałki).
3.Limonkę przeciąć na pół, z połowy wycisnąć sok,wymieszać go z miodem i cukrem waniliowym.Kiwi i pomarańcze obrać i pokroić na kawałki.Banany obrać i pokroić w plastry.Papaję obrać,pokroić na małe kawałki(bez nasion).Brzoskwinie i ananasy z puszki pokroić na kawałki.Wszystkie owoce wymieszać i polać sokiem z limonki z miodem i cukrem waniliowym.
4.Galaretkę wyjąć z pojemników.Do każdej połówki wydrążonego ananasa przełożyc sałatkę owocową,a na niej umieścić galaretkę z kwiatem.
Komentarze