Sernik agrestowy na krakersach

5 (8 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Idealne orzeźwienie,smak lekko kwaśny z nutką słodyczy,połączony z krakersami daję eksplozję smaku.Agrest prosto z ogródka:)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • masa:
    100 gram agrestu
    2 galaretki agrestowe
    200 ml wody
    200g mielonego białego sera
    200ml jogurtu naturalnego
    dodatkowo:
    paczka krakersów
    galaretka cytrynowa
    garść agrestu
Wystaw ocenę:

5 (8 ocen)

Zobacz również:

Sernik na zimno

Sernik agrestowy na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Krakersami wyłożyć tortownicę.Galaretki rozpuścić w 200 ml wody,zostawić do zupełnego ostudzenia.Agrest rozdrobnić blenderem.Do chłodnej ale jeszcze płynnej galaretki dodać zblendowany agrest i wymieszać.Następnie dodać biały ser i jogurt,krótko zmiksować.Lekko tężejącą masę wyłożyć na krakersy i wyrównać.
    Galaretkę rozpuścić w 350 ml wody i odstawić do całkowitego ostudzenia.Agrest przeciąć na pół,ułożyć na masie.Gdy galaretka stężeje wylać na ciasto.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować