Jogurtowe serniczki na zimno ze spiruliną i winogronem

0 (0 ocen)

  • 12 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Lekki deser na bazie jogurtu naturalnego, wzbogacony spiruliną która ma mnóstwo prozdrowotnych właściwości. Wiosennie i zielono :)

  • 12 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • -0,5 kg winogron zielonych, bezpestkowych
    -700 g jogurtu naturalnego greckiego
    -3 opakowania galaretki cytrynowej
    -3-4 łyżki ksylitolu
    -4 łyżeczki spiruliny
    -wrzątek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Galaretki Wina

Jogurtowe serniczki na zimno ze spiruliną i winogronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 30 dag winogron myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Dwa opakowania galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzątku. Studzimy. Zimną galaretkę mieszamy dokładnie z jogurtem połączonym ze spiruliną i ksylitolem. Dodajemy winogrona, dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do 6 szerokich szklanek lub pucharków. Odkładamy na noc do lodówki do stężenia.
  • 2. Po tym czasie ostatnią galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku, studzimy. Pozostałe winogrona myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i układamy na wierzchu deseru. Zalewamy zimną galaretką i odkładamy do lodówki do stężenia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka cytrynowa Ser biały Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować