Cukinia pieczona z nadzeniem buraczano mięsnym z serem żółtym

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

bardzo smaczna przekąska-młoda cukinia. kurczak , buraczki , natka i duzo , dużo sera- po prostu smacznie!

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 młode długie wąskie cukinie
    2 buraczki
    2 ugotowane w bulionie piersi kurczaka
    15 dag sera żółtego gouda startego na tarce
    mały peczek świeżej natki
    sól
    pieprz
    przyprawa do kurczaka/gyrosa
    sczzypta przyprawy czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Cukinia pieczona z nadzeniem buraczano mięsnym z serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki obieramy i ścieramy na tarce.
    Natkę płuczemy, siekamy drobno.
    Mięso rozdrabniamy widelcem.
    Ser trzemy na tarce o grubych oczkach, odkładamy 1/4 tartego sera na posypkę.Wszystko razem mieszamy, przyprawiamy do smaku.
    Cukinie kroimy wzdłuż na pół i łyżka usuwamy ze środka miąższ z pestkami. Wydrążone dołki z cukinii delikatnie solimy.
    Cuknie wypełniamy mięsno buraczanym farszem.
    Cukinię pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 30 minut. 5 minut przez końcem pieczenia wierzch oprószamy pozostałym serem.
    Czas pieczenia zależy od wielkości cukinii. Po upieczeniu powinna być miękka.
    Podajemy gdy lekko ostygnie,mozna podac z ulubionym sosem.
    smacznego.

Porady

Czas pieczenia zależy od wielkości cukinii. Po upieczeniu powinna być miękka. mozna podac z ulubionym sosem. zdjecia są róznej wielkosci, do wyboru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Buraki Filet z kurczaka Natka pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować