Surówka z selera,papryki i fig suszonych

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pierwszy raz użyłam selera naciowego ale na pewno nie ostatni,bardzo przypadł mi do gustu i teraz będzie gościł w mojej kuchni,Was też do niej zapraszam:)))

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g selera naciowego
    1 mini papryczka pomarańczowa
    1/4 żółtej papryki
    1/4 czerwonej papryki
    4 rzodkiewki
    1/2 pęczka szczypiorku
    8 pomidorków truskawkowych
    1/4 długiego zielonego ogórka
    3 suszone figi
    sól,pieprz do smaku
    2 łyżki octu z białego wina
    1 łyżka śmietany 12%
    1 łyżka majonezu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Surówki

Surówka z selera,papryki i fig suszonych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • seler zetrzeć na dużych oczkach 1. Seler umyć i osuszyć. Następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odcisnąć w dłoniach ze soku,przełożyć do miski. Papryki umyć,pozbawić nasion i pokroić w małą kostkę. Sprawioną rzodkiewkę także pokroić w małą kostkę. Szczypiorek drobno posiekać. Czyste i suche pomidorki pokroić na ćwiartki i dodać do miski. Ogórka wyszorować osuszyć i pokroić w kostkę średniej wielkości. Figi pokroić w cienkie paseczki,przełożyć do miski. Doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać warzywa. W osobnej miseczce wymieszać ocet ze śmietaną oraz majonezem,aby nie było grudek. Mieszankę przelać do warzyw i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na około godzinę. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Seler Figi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować