Ekspresowa fasolka po bretońsku z kiełbasą wiejską

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Taką fasolkę ugotujesz w zaledwie 20 minut bo do tej fasolki dajesz gotową fasolę z puszki, bulion oraz przecier, zagotowujesz i możesz cieszyć się pyszną smaczną fasolką.

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 puszki fasolki białej
    1,5 l bulionu warzywnego
    przecier pomidorowy słoiczek
    2 łyżeczki majeranku
    1,5 laski kiełbasy wiejskiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ekspresowa fasolka po bretońsku z kiełbasą wiejską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion zagotować dodać przecier pomidorowy. Fasolkę osączyć na sicie z zalewy dodać do gorącego wywaru. Kiełbasę pokroić w plastry i dodać do fasolki całość pogotować 15 minut i wyłączyć. Przyprawić do smaku majerankiem. Podawać z ulubionym pieczywem.

Porady

Z tej porcji otrzymałam 4 spore miseczki fasolki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować