Roladki z mięsa mielonego otulone boczkiem z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Klasyczne mielone ci się znudziły? Polecam szybkie do przygotowania roladki z mięsa mielonego z fasolką szparagową w środku, otulone boczkiem. Nam takie roladki bardzo, ale to bardzo posmakowały. Polecam.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mięsa mielonego z łopatki
    fasolka szparagowa żółta
    przyprawa do mięsa mielonego
    2 ząbki czosnku świeżego
    3 łyżki bułki tartej
    małe jajko

    Dodatkowo:
    4 plastry boczku (długi)
    olej do smażenia
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki z mięsa mielonego otulone boczkiem z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową oczyścić i uciąć końce, obgotować 5 minut w osolonej wodzie, wodę odcedzić a fasolkę ostudzić. Do miseczki przełożyć mięso mielone, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, bułkę tartą oraz przyprawę do mięsa mielonego. Wyrobić mięsną masę.
  • roladki 2. Nabierać porcję mięsa, lekko rozpłaszczać w dłoni, wsadzić po 2 fasolki żółte i uformować ładną roladkę. Rozłożyć boczek i zrolować roladkę. Spiąć wykałaczką aby podczas smażenia boczek ładnie przylegał do mięsa.
  • roladki 3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć roladki z kilka stron na złoty kolor, na małym ogniu aby mięso w środku również doszło i nie było surowe.

Porady

Z otrzymanej porcji mięsa otrzymałam 4 duże roladki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone wieprzowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować