Pasta chlebowa z mięsa mielonego

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Mięsne smarowidło idealne na kanapki. Pasta także świetnie nadaje się do faszerowania wytrawnych naleśników. Nietypowy i smaczny dodatek dla miłośników mięsnej strawy.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
    100 g obranej białej cebuli
    2 – 3 obrane ząbki czosnku
    150 g gęstego jogurtu naturalnego (np. typu greckiego)
    2 łyżki masła
    1 łyżeczka tymianku suszonego
    ½ łyżeczki suszonego rozmarynu
    1 łyżeczka mielonych owoców kolendry
    1 łyżeczka imbiru mielonego
    ½ łyżeczki mielonych nasion kozieradki
    ½ łyżeczki papryki słodkiej mielonej
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Kanapki Pasty Pasztet

Pasta chlebowa z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta chlebowa z mięsa mielonego 1. W rondlu rozpuścić masło, dodać posiekane cebulę i czosnek, wsypać tymianek, rozmaryn, owoce kolendry, imbir, nasiona kozieradki oraz paprykę. Składniki smażyć 2 – 3 min, mieszając. Następnie dołożyć mięso i całość smażyć jeszcze 10 – 15 min, często mieszając, po czym wystudzić.
  • Pasta chlebowa z mięsa mielonego 2. Smażone składniki zblendować z dodatkiem jogurtu. Gotową pastę doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować