Farfalle z łososiem

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jedna z moich ulubionych past! Kusi smakiem, zapachem wyglądem...

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wędzony łosoś: 300 gramów
    - Posiekany koperek: 2 łyżki
    - śmietanka 30%: 200 mililitrów
    - makaron farfalle: 300 gramów
    - sól: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Farfalle Pasty

Farfalle z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Farfalle z łososiem 1. A więc zabieramy się do pracy - wstawiamy makaron ( solimy wodę :) ) a w między czasie łososia kroimy na małe kawałki, podsmażamy na patelni ( ja nie używam oleju), dodajemy śmietankę i koperek i mieszamy przez jakieś 5 minut. Sos odstawiamy na bok. Sprawdzamy makaron. Jeśli jest ugotowany - odcedzamy go, nakładamy do miseczek , polewamy sosem, układamy trochę koperku i pałaszujemy :)
  • 2. po więcej przepisów zapraszam na http://od-kuchni.blog.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron kokardki (farfalle) Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować