Fale Dunaju

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Poleciła go , mi moja najlepsza przyjaciółka.

  • Łatwy

Składniki:

  • - jaja kurze: 6 sztuk
    - mąka luksusowa ( na ciasto): 1.5 szklanki
    - cukier: 1 szklanka
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - kakao: 2 łyżki
    - proszek do pieczenia: 2.5 łyżeczki
    - polewa czekoladowa: 1 sztuka
    - krem Karpatka: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Fale dunaju Desery

Fale dunaju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami.
    2. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia.
    3. Ubić i dodać pianę.
    4. Ciasto podzielić na dwie części. Do 1 dodać kakao i 2 łyżki wody, wyłożyć na natłuszczoną i obsypaną bułkę tartą blaszkę 25x28, na ciemne wyłożyć jasne ciasto.
    5. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180'C ok 45 min.
    6. Wystudzone ciasto posmarować kremem i polać polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Komunia Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować