• 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny, smaczny sos tatarski na bazie tylko 4 składników polskiego kiszonego ogórka, smacznych leśnych grzybków maślaków oraz aksamitnego majonezu z lekką nutą ziół i przypraw. Co najważniejsze bardzo szybki w przygotowaniu,idealny do różnego rodzaju mięs, wędlin oraz jajek.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • słoiczek maślaków lub pieczarek 330 ml
    4 ogórki kiszone
    3 łyżki majonezu
    świeże zioła ulubione
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sos tatarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki oraz grzybki kroimy w drobną kosteczkę. Zioła rwiemy każdego po jednej gałązce i siekamy drobniutko. Ja użyłam świeży tymianek, pietruszkę, cząber, oregano,estragon. Dodajemy majonez oraz pieprz i sól. Mieszamy.
  • 2. Odstawiamy do lodówki.

Porady

Zamiast grzybów leśnych można użyć pieczarek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować