REKLAMA
Jeszcze jedno warzywne danie tym razem obiadowe
Zimna kolacja, przystawka - Wspaniały schab,wilgotny,pachnący dodanymi przyprawami, szczególnie estragonem
Wspaniałe, oryginalne połączenie mięsa wołowego z ziołami i nie tylko - podane z ryżem na sypko.Przepis odtworzony przeze mnie po" babskich rozmowach" na skype z moją koleżanką z antypodów
Soczyste udka z kurczaka w towarzystwie grilowanych gruszek i świeżego estragonu nabierają ciekawego smaku. Podane z dipem jogurtowo- ziołowym będą ucztą dla podniebienia.
Smaczna przekąska inspirowana kuchnią polską i wietnamską.
Sałatka dość nietypowa - składa się z warstwy ziemniaczanej, wątróbkowej, jajecznej i z buraczków.
Pyszne faszerowane mięsko na niedzielny obiadek :)
Potrawa wizualnie prezentuje się bardzo interesująco. Takim sposobem podania, niewątpliwie pożywnego posiłku, można zachęcić do zajadania nawet bardzo opornego niejadka.
Farsz powinien być dobrze doprawiony, więc nie należy żałować cząbru, estragonu i świeżo zmielonego pieprzu.
Sezonowy przysmak – zupa dyniowa. Nie w formie kremu, a z całymi cząstkami dyni i towarzyszących jej składników. Oprócz warzyw, zupa zawiera także ogórki po żydowsku oraz pieczarki. Dodatki nieprzypadkowe, bo znacznie wzbogacają smak potrawy.
Ostatnio skomentowane
Pierogi z rabarbarem i jabłkiem z nutą wanilii i mięty